Po ciężkim treningu
marzy nam się szybka i regenerująca kolacja. Najlepszym wyborem jest
białko. Białko powoduje, że nawet śpiąc nasz organizm pracuje i spala
tłuszcz.
Quinoa zaliczana jest do
"superfoods". Jest bogatym źródłem białka, błonnika i witamin.
- 3 łyżki mieszanki
quinoa
- pierś z kurczaka
- marchew
- 1/2 białej rzodkwi
- 1/2 ogórka
- 1/2 czerwonej cebuli
- chilli
- łyżeczka sezamu
- łyżka orzechów
nerkowca
- olej lniany
- sok z limonki
- zioła (oregano,
bazylia, sól himalajska, pieprz)
1.
Ugotuj mieszankę quinoa (3 łyżki quinoa do 6 łyżek wody)
2.
Przygotuj warzywne spaghetti z marchwi i rzodkiewki - obierz, osusz a następnie
za pomocą specjalnej obieraczki przerób na wstążki (można użyć obieraczki).
Dodaj
pokrojone w pióra cebulę, ogórek, papryczkę chili.
3.
Kurczaka lekko rozklep, papier pieczeniowy posmaruj oliwą, posyp ulubionym
przyprawami, wrzuć na rozgrzaną patelnię grillową lub elektrycznego grilla.
4. Ugotowaną kaszę dodaj do warzyw- polej oleje
lnianym i sokiem z limonki, posyp sezamem i prażonymi orzeszkami
A Wy co przygotowujecie po treningu?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz